Hoe alles veranderd

Iedereen heeft een smartphone tegenwoordig, nou ja, ik niet, maar zo goed als iedereen. Ik heb namelijk een Nokia C2 en ik ben er blij mee.

Ik heb het niet nodig, ik ben namelijk altijd thuis. Ik heb een computer met internet en alles bij de hand wat ik nodig heb. Mijn telefoonabonnement bestaat uit (volgens mij) 100 belminuten/smsjes per maand voor 5 euro en ik gebruik nog geen 10% van die hoeveelheid, dus tja, waarom zou ik 30 euro uitgeven aan iets wat ik niet gebruik?

Ik heb verder niks tegen smartphones, als je veel weg bent geloof ik best dat het handig is om er een te hebben, al zal ik nooit het type zijn wat heel erg bezig is met het altijd en overal maar online zijn, toch weet ik zeker dat ook ik een smartphone zou hebben als ik niet ziek thuis zou zitten, want als je zit te wachten op de bus of een lange reis moet maken is even lekker internetten natuurlijk wel fijn, het is niet anders.

Waar ik me wel aan erger is het feit dat iGoogle, ON AIR en nog veel meer dingen die ik gebruik(te) ermee stoppen omdat ze niet meer ‘nodig’ zijn.  Al tijden gebruikte ik iGoogle, ik had er wel alleen nujij.nl en buienradar op staan, maar het was het eerste wat ik zag als ik internet opende, even kijken wat voor weer het wordt voor vriendlief straks als een verzopen katje op z’n werk aan komt, en kijken wat voor nieuws vandaag weer mijn aandacht trekt.

 

Ik vond het heerlijk en mis het ontzettend. Waarom zijn ze ermee gestopt? “Volgens Google is iGoogle niet langer nodig omdat, moderne apps voor Chrome en Android deze functionaliteit vervangen.” Oké..?

ON AIR, voor de mensen die het niet weten, is een programma die gebruikt kan worden om op Skype te laten zien wat voor muziek je aan het luisteren bent. Ook dit gebruikte ik bijna dagelijks. Helaas, per 31 december zal ook de samenwerking tussen Skype en ON AIR ophouden. Waarom? Ik citeer: “The Desktop API was created in 2004 and it doesn’t support mobile application development.” (Laten we het maar niet hebben over het feit dat msn messenger niet meer te gebruiken is en je gedwongen bent skype te gebruiken, maar goed ik ben het ondertussen gewend al ben ik wel al mijn hotmail/msn contactpersonen kwijt ondertussen, maar dat is een ander verhaal)

Heel fijn, maar gebruikt niemand dan meer een computer? Hebben mensen zonder smartphone dan gewoon maar ‘pech’? Hoezo is een smartphone een vervanging voor een computer? Ik bedoel, al had ik er een, als ik thuis ben gebruik ik liever een computer met een fatsoenlijk toetsenbord en groot scherm dan een telefoon, maar dat kan aan mij liggen.

Ik ben benieuwd wat er nog meer gaat verdwijnen voor de gewone computer gebruikers. Ik dacht altijd dat een telefoon iets wat wat handig was als je niet thuis bent en je iemand moet bereiken. Internet is handig als je iets op moet zoeken als je onderweg bent, maar het lijkt onderhand wel de vervanging voor alles te worden. Prima als mensen daarvoor kiezen, maar laat computer gebruikers ook gewoon hun gang gaan en sluit niet alles of ga voor mijn part geld vragen als er te weinig mensen meer gebruik van maken, maar geef een mens de keuze.

Ik zou het niet erg vinden een bepaald bedrag te betalen om iGoogle te houden, altijd nog goedkoper dan een smartphone met een abonnement van 30 euro p/m waar ik niks mee zou doen.