Voorbereiding voor de vakantie!

Wij gaan op vakantie! help!

Het welslagen van een vakantie valt of staat met een goede voorbereiding. Informatie over uw gekozen bestemming vindt u op deze website per bestemming of u kunt zich wenden tot de Nationale Verkeersbureau’s.

Wij adviseren u ter voorbereiding op uw reis de volgende punten goed door te nemen.

Reisdocumenten

U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten. Checkt u alstublieft zorgvuldig en tijdig of u in het bezit bent van geldige reisdocumenten. Per bestemming vindt u de adviezen voor mensen met een Nederlands paspoort. Houdt u er rekening mee dat tegenwoordig een paspoortaanvraag minimaal 5 werkdagen duurt.

Reizigers met een niet Nederlands paspoort adviseren wij uitdrukkelijk vooraf informatie in te winnen over de eventuele benodigde visa bij de desbetreffende ambassade en/ of verkeersbureau. De reisbescheiden worden u ongeveer 2 weken voor vertrek toegestuurd of bij last minutes na ontvangst van uw betaling. Bij boeking binnen een week voor vertrek kunt u de tickets op de luchthaven ophalen.

Verzekeringen

Wij adviseren u nadrukkelijk bij boeking of binnen 5 dagen na boeking een annulerings en/of reisverzekering af te sluiten. Het komt helaas nog altijd voor dat er zich calamiteiten voordoen, terwijl men geen verzekering heeft afgesloten.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor kosten als gevolg van omstandigheden die ons niet kunnen worden toegerekend en waarvoor passende verzekeringen dekking bieden. Verzekerd plezier is nog altijd het leukste plezier!

Vaccinaties en gezondheid

Voor ieder land gelden afwijkende gezondheidsvoorschriften, u bent zelf verantwoordelijk voor het naleven hiervan. Per bestemming geven wij u de adviezen, maar aangezien deze per persoon kunnen verschillen of kunnen wijzigen, raden wij u aan om contact op te nemen met uw huisarts, GGD in uw omgeving of het Havenziekenhuis in Rotterdam (010-4043300) voor de laatste ontwikkelingen.

Ter plaatse raden wij u aan de adviezen van reisleiding op te volgen inzake gezondheidsvoorschriften. Voorkomen is beter dan genezen. Relevante zaken zoals het meenemen van medische hulpmiddelen dient u bij boeking door te geven, evenals indien van toepassing allergieen en dieten.

Vergeet u medicijnen niet. Het is handig een medisch paspoort mee te nemen met uw medicijnen in het latijns. Vergeet u ook de zonnebrandolie, zonnebril en eventueel muggenmelk niet?

Luchthavens

Op de diverse luchthavens hebben wij een informatiebalie. Hier kunt u uw laatste vragen stellen en indien u last minute boekte ook uw reisbescheiden ophalen. (voor betalingen op de luchthaven moet u rekening houden met administratiekosten). Wij adviseren u 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn, aangezien er zeker in het hoogseizoen lange wachtrijen kunnen zijn bij de incheck en paspoortcontrole.

Bagage

Op alle vluchten mag u 20 kg bagage per persoon gratis meenemen. Dit geldt ook voor kinderen vanaf 2 jaar. Voor kinderen onder de 2 jaar is toegestaan 1 buggy en 1 tas met een totaalgewicht van 10 kg. Passagiers reizend met een inklapbare rolstoel, krukken of andere orthopedische hulpmiddelen mogen deze gratis meenemen.

Overbagage dient u te betalen bij incheck en is per luchtvaartmaatschappij en bestemming verschillend. Mocht er onverhoopt schade ontstaan aan uw bagage tijdens de vlucht, dan dient u dit direct op de luchthaven te melden. U ontvangt dan een PIR rapport, welke u bij uw eigen reisverzekering kunt indienen.

Vanaf november gelden nieuwe veiligheidsregels met betrekking tot handbagage. Vloeistoffen mogen alleen nog in kleine verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk worden meegenomen. Deze moeten worden verpakt in maximaal één transparante hersluitbare plastic tas met een maximale inhoud van 1 liter.

De regels gelden voor alle passagiers die vertrekken vanuit de EU ongeacht de bestemming. De regelingen omtrent handbagage zijn aan verandering onderhevig. Voor de meest actuele voorwaarden verwijzen wij u naar de website van uw luchtvaartmaatschappij en/of www.schiphol.nl

Betaalmiddelen

Checkt u vooraf wat de munteenheid van de door u gekozen bestemming is en wat het beste is om mee te nemen. Voor actuele koersinformatie kunt de volgende website raadplegen www.GWK.nl.

Thuisblijvers

Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers. Zorg ervoor dat u tijdens uw vakantie bereikbaar blijft voor thuisblijvers. Indien u bij ons een reis met accommodatie boekt, krijgt u bij uw reisdocumenten een zogenaamd thuisblijversvoucher. Dit voucher met hotelnaam en telefoonnummer waar u verblijft, kunt u achterlaten bij uw familie. Indien u alleen de vlucht bij ons boekt, zorgt u er dan aub zelf voor dat uw familie weet waar u bereikbaar bent.